2013-10-08 15:22:15• hírek • Kocsis Zoltán

Franciaországi diákok segítenek Szatmárnémetiben

Tizenöt franciaországi diák kéthetes tapasztalatszerzésre érkezett Szatmárnémetibe. Segédkeznek két építkezésen is - előtte azonban fogadta őket a város polgármestere, Dorel Coica.

Szatmárnémeti első embere október 8-án, kedd délelőtt a polgármesteri hivatal tanácstermében látta vendégül a Gheorghe Dragos Gazdasági Gimnázium 15 diákját valamint a 15, Saint-Étienne városából érkező francia diákot.

A polgármesteri hivatal szűkszavú közleményéből megtudhatjuk, hogy a tizenöt diák és hat kísérőjük két hetet töltenek Szatmárnémetiben. Október 6-án este érkeztek, családoknál vannak elszállásolva.

Az itt tartózkodásuk ideje alatt aktívan részt vesznek az tanórákon. Az iskolai tevékenységeken kívül meglátogatnak majd több szociális központot, mint például a Langdon Down Egyesületet, a Stea Egyesületet vagy az Ana Házat.

A diákcsere-program keretein belül hozzánk érkezett diákok ezen kívül két építkezési munkába is besegítenek: a Freeres Europa Párizs utcai székhelyén valamint Nagymadarászon egy ottani szociális intézet rehabilitálásában vesznek részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: